Uplatňování nástrojů APZ na trhu práce ve vybraném regionu - Nováková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem mé diplomové práce bylo zhodnocení rozsahu, struktury, cílenosti realizovaných nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti sloužících ke snižování nezaměstnanosti a k rozvoji lidských zdrojů na trhu práce ve vybraném regionu. Byly nastíněny možnosti, jak řešit dopady ekonomické krize na regionálním trhu práce. Obsahem diplomové práce je charakteristika regionu, zhodnocení vývoje na trhu práce.Podstatná část je věnována politice zaměstnanosti, především analýze a zhodnocení realizovaných nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti a projektů ESF v daném regionu pro zmírnění dopadu ekonomické krize.Důležitým a nezbytným uplatňováním nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti se pro nezaměstnané osoby otevírá možnost znovu začlenit se na trh práce, získat pracovní uplatnění.
Implementation of an active employment policy in the labor market in the selected region
Keywords: nezaměstnanost; rizikové (problémové) skupiny; aktivní politika zaměstnanosti; projekty ESF; ekonomická krize; unemployment; risk (problem) groups; active employment policy; ESF projects; economic crisis