Řízení klimatu počítačového sálu pomocí SDS MICRO - Jarolímek, Petr (Jihočeská univerzita, 2015)
SDS neboli síťový dohledový systém je velmi efektní technologie pro sledování údajů o spotřebě a odběru energií a k provádění dálkových odečtů, měření teploty a vlhkosti a to vše online přes webový prohlížeč. Technologie SDS umožňuje uživatelům dle naměřených hodnot automatické inteligentní samostatné řízení. Cílem bakalářské práce je v části rešerše popis parametrů inteligentních PAC/PLC modulů SDS MICRO z dostupných zdrojů, a tím umožnění přehledného seskupení informací o této technologii. Dále se práce bude zabývat klady a zápory dané problematiky a nabídkou této technologie na českém trhu. V praktické části bude detailně popsáno a zdokumentováno vlastní zprovoznění SDS MICRO technologie v počítačovém sálu a následný postup ovládání zařízení vedoucí k žádaným klimatickým podmínkám prostředí. Reálné aktuální hodnoty se budou zobrazovat pomocí HTML5 a JavaScript kódu přímo na modulu SDS Micro. Data budou ukládána a archivována pomocí PHP do databáze MySQL a bude z nich vytvořen výstup v podobě statistiky, či grafu. Tato praktická část může sloužit i jako uživatelský manuál, pro další zájemce o využívání této technologie.
Control of climate in server room using SDS MICRO
Keywords: SDS Micro; PAC/PLC moduly; HTML5; Java Script; klima; SDS Micro; PAC/PLC modules; HTML5; Java Script; climate