Rozšíření hobby CNC frézky o rotační osu - Lust, Dominik (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá prozkoumáním možností rozšíření hobby CNC frézky o rotační osu. Prozkoumáním z pohledu open-source firmwarů, řídící elektroniky, softwarů CAD/CAM a řídících softwarů. Práce obsahuje návrh a konstrukci rotační osy, zapojení vybrané elektroniky, vygenerování NC programu a zprovoznění pomocí řídícího softwaru. Výsledný prototyp je uložen u vedoucího práce.
Extension of the hobby CNC milling machine by a rotary axis
Keywords: Hobby CNC frézka; víceosé obrábění; open-source; CAD/CAM software; firmware; Hobby CNC milling machine; multi-axis machining; open-source; CAD/CAM software; firmware