Kategorie počitatelnosti a prostředky jejího vyjádření - Blechová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá kategorií počitatelnosti v angličtině a prostředky jejího vyjádření. Je rozdělena na dvě hlavní části, a to na část teoretickou a praktickou. Teoretická část podává podrobný výklad problematiky počitatelnosti v angličtině, sleduje rozdíly v počitatelnosti podstatných jmen mezi češtinou a angličtinou, navíc obsahuje i základní informace o podstatném jméně. Praktická část se zaměřuje na jeden z prostředků individualizace nepočitatelných podstatných jmen, konkrétně na individualizaci prostřednictvím tzv. partitiv a jejich výskyt v periodickém tisku vycházejícím v současné době na území Velké Británie.
The Analysis of English Countability
Keywords: anglická gramatika; podstatná jména; počitatelnost; počitatelná podstatná jména; nepočitatelná podstatná jména; partitiva; English grammar; nouns; countability; countable nouns; uncountable nouns; partitives