VYUŽITÍ PROGRAMU "ZELENÁ ÚSPORÁM" A PROGRAMU "NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM" V JIHOČESKÉM KRAJI - Macková, Ladislava (Jihočeská univerzita, 2020)
"Zelená úsporám" a její pokračování ve formě "Nová zelená úsporám" je rozsáhlý program Ministerstva životního prostředí České republiky, za jehož administraci je zcela zodpovědný Státní fond životního prostředí České republiky. Oba tyto programy jsou zaměřeny na úspory energie a využití obnovitelných zdrojů energie v rodinných a bytových domech. Programy jsou financovány z příjmů z prodeje emisních kreditů a emisních povolenek. Tato bakalářská práce se zaměřuje na popis a hodnocení programu "Zelená úsporám" a programu "Nová zelená úsporám". Primárním cílem této práce je porovnat využití obou programů v Jihočeském kraji. Přičemž toto porovnání proběhne ve stejně dlouhých časových úsecích. Závěrem (výsledkem) budou získaná sekundární data doplněná o rozhovor s odborníkem.
The Use of the Green Savings Programme and the New Green Savings Programme in the South Bohemia Region
Keywords: životní prostředí; "Zelená úsporám" a "Nová zelená úsporám"; obnovitelné zdroje; Jihočeský kraj; environment; the Green Savings and the New Green Savings; renewable sources; South Bohemia Region