Analýza vnějšího prostředí pro vybranou firmu - Ondoková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé bakalářské práce bylo zhodnocení současné situace a postavení stavební firmy Milan Hodboď na trhu pomocí analýz vnějšího prostředí. Pro analýzu vnějšího prostředí jsem použila STEP analýzu a Porterův model pěti sil. STEP analýza identifikuje faktory makroprostředí (sociální a kulturní, technické a technologické, ekonomické, politické a legislativní). Porterův model pěti sil studuje mikroprostředí (nová konkurence, zákazníci, dodavatelé, substituty a stávající konkurence).
Analysis of external environment for the selected company
Keywords: marketingové prostředí; makroprostředí; STEP analýza; Porterův model pěti sil; marketing environment; macroenvironment; STEP analyse; Porter´s model of five powers