Metody výuky klavírní hry, jejich přednosti a zápory - Konopleva, Tatyana (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá prvopočátky výuky hry na klavír a jejími metodickými specifiky. Popisuje metodu formou hry jako efektivní způsob výuky předškoláků a mladších školáků, dále formování jejich hracího aparátu a vliv psychologického aspektu, který je důležitý pro zdárný průběh samotné výuky i následná pokročilejší stádia, bez nutnosti budoucích oprav.
Piano teaching methods, their preferences and negatives
Keywords: Metoda hrou; pozornost; vnímání; hrací aparát; psychologické aspekty.; Method in play form; attention; perception; plays apparatus; psychological aspects.