Optimalizace logistického systému ve vybraném podniku - Petrů, Adéla (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce zachycuje optimalizaci logistického systému ve firmě HTP s. r. o. (High Tech Procurement, s. r. o.). V teoretické části je popsán význam logistiky a důležité části logistického systému. V úvodu praktické části je popsána vybraná firma a její stávající logistický systém od příjmu materiálu po expedici hotových výrobků. Následně jsou jednotlivé prvky logistického systému postupně popsány, jsou vyzdvižena jejich slabá místa a poté je navržena jejich optimalizace. Návrh na zlepšení je zejména u částí týkající se příjmu materiálu, pohybu materiálu ve výrobě, skladování materiálu a výrobků, expedice. Optimalizace je navržena na základě vlastní návštěvy, následného pozorování a získaných dat z firmy HTP s. r. o. Zlepšení logistického systému vede ke snížení nákladů firmy, vyšší přehlednosti ve skladech a ke spokojení zákazníka.
The optimalization of logistical system in chosen company
Keywords: logistika; náklady; příjem materiálu; expedice; výroba; skladování; logistic; costs; receipt of material; expedition; production; storage