Fotochemická degradace parabenů - Frejlachová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této magisterské práce bylo prověřit fotochemickou degradaci tří zástupců parabenů (methylparabenu, ethylparabenu a propylparabenu) ve vodném prostředí. Pro experimentální část diplomové práce byla zvolena dvě výzkumná uspořádání: heterogenní katalýza na imobilizovaném TiO2 a reakce v homogenní fázi v přítomnosti Fe(III).
Photochemical degradation of parabens
Keywords: Parabeny; methylparaben; ethylparaben; propylparaben; imobilizovaný TiO2; heterogenní fotokatazýza; Parabens; methylparaben; ethylparaben; propylparaben; immobilized TiO2; heterogeneous photocatalytic reaction