Projev certifikované a farmářské sadby u vybraných odrůd brambor - Vaněk, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem bakalářská práce byl projev certifikované a farmářské sadby u vybraných odrůd brambor. V roce 2008 byly založeny pokusy s uznanou a farmářskou sadbou. U vybraných odrůd byl hodnocen počet vzešlých rostlin, výnos hlíz, podíl tržních hlíz a obsah škrobu. Porovnávány byly 4 odrůdy s rozdílnou délkou vegetační doby - Magda, Adéla, Ditta, Bionta
Reaction of certified seed and farming seed in selected variety potato
Keywords: brambory; uznaná sadba; farmářská sadba; odrůda; obsah škrobu; podíl tržních hlíz; potatoes; certified seed; farmer seed; variety; starch content; tubers market proportion