Užití 3D CAD systému SolidWorks ve výuce základů deskriptivní geometrie - Heřman, Michal (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce je zaměřena na počítačový software pro 3D modelování SolidWorks a jeho uplatnění na tvorbu příkladů deskriptivní geometrie. V práci jsou vytvořeny příklady na deskriptivní geometrii v 3D parametrickém modeláři SolidWorks, ukázka práce s programem a u některých úloh popis řešených příkladů. V práci je zahrnuta i možnost uplatnění výsledné interaktivní pomůcky na základních a středních školách. Dále je v závěru uvedeno, do jaké míry je vhodné SolidWorks pro příklady deskriptivní geometrie používat a kdy je to spojeno s problémy.
Use of 3D CAD system SolidWorks for teaching the foundations of descriptive geometry
Keywords: Deskriptivní geometrie; CAD; SolidWorks; Mongeovo promítání; Descriptive geometry; CAD; SolidWorks; Monge projection