Globalizace ve světle sociální nauky církve - Třešková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá fenoménem globalizace, v návaznosti na aspekty jejího vzniku, obsahu, průběhu a možného dalšího vývoje. Předkládá současnou debatu odborníků sociálních vědců a teologických autorit, zejména papeže Benedikta XVI., v nejdůležitějších globálních tématech zůzných oblastí života: politické, ekonomické, sociální, životního prostředí a kulturně-náboženské. Dále práce představuje scénáře budoucího vývoje globalizace, které interpretují veřejnosti současní odborníci. Hlavní akcent je kladen na interpretaci globalizačního procesu "pohledem světa a sociální nauky církve."
Globalization in the Light of the Catholic Social Doctrine
Keywords: globalizace; sociální nauka církve; nadnárodní společnosti; Global Governance; demokracie; rozvoj lidstva; nezaměstnanost; globální mobilita; kapitál; bohatství; chudoba; solidarita; rozvojová pomoc; lidská rodina; scénáře budoucího vývoje.; Globalization; Catholic Social Doctrine; International Corporations; Global Governance; Democracy; human development; Unemployment; Global Mobility; Capital; Wealth; Poverty; Solidarity; Development Aid; Human Family; Scenarios of Future Development.