Obezita žáků na českých základních školách - Zelenková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce je zhodnocení obezity žáků mladšího a staršího školního věku se zaměřením na rozdíly mezi pohlavími. Zároveň jsou zkoumány příčiny a následky obezity a její výskyt u uvedených věkových kategorií v České republice. Výsledky antropometrických měření a dotazníkového šetření, které jsou prováděny na základních školách, jsou zpracovány s využitím statistických metod, posouzeny a vyhodnoceny. Součástí bakalářské práce je zároveň zpracování rešerše související dostupné české a zahraniční literatury a srovnání získaných výsledků s údaji v literatuře.
Obesity of pupils at Czech primary schools
Keywords: Obezita; antropometrické měření; hmotnost; výška; výživa; cukrovka.; Obesity; anthropometric measurements; weight; height; nutrition; diabetes.