Prosociální výchova vycházející z R. R. Olivara a její propojení v oblasti spolupráce s rodinou předškoláka v návaznosti na hudební výchovu - Vaněčková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce srovnává některé projekty vycházející z prosociální výchovy Roberta Roche Olivara a hledá vhodný model pro zavedení takto pojaté etické výchovy do stupně předškolního vzdělávání ve spolupráci s rodinou dítěte za předpokladu mezipředmětového propojení s hudební výchovou.
R. R. Olivar Prosocial education and its connections in the cooperation with a family of a preschooler in relation to music education
Keywords: prosociální výchova; mezipředmětové propojení; hudební výchova; předškolní věk; mateřská škola; spolupráce předškolní instituce s rodinou; etické hodnoty a cíle; prosocial education; inter disciplinary links; music education; preschool age; kindergarten; preschool institutions cooperation with the family; ethical values and goals