Netolice, Na Jánu. Analýza raně středověkého keramického souboru - Hojerová, Hana (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce je provést analýzu raně středověké keramiky akropole hradiště Na Jánu. Keramický soubor pochází ze sond S2/2000, S3/2003, S4/2003, S5/2003, S4/2001, S5/2001 a S16/2013. Na keramice byly sledovány funkční, technologické a výzdobné znaky. Na základě zpracované keramiky je vytvořena relativní chronologie celého souboru.
Netolice, Na Jánu. The analyze the early medieval pottery found
Keywords: raný středověk; analýza keramiky; hradiště; Early Middle Ages; pottery analysis; hillfort