Pohled rakouského tisku na události v Československu na začátku 90. let 20 století - Válek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá pohledem rakouského tisku na události v Československu na začátku 90. let 20. století a především obdobím tzv. Sametové revoluce a vývojem v letech 1990 a 1991. Hlavními tématy pro rakouský tisk se stal Listopad 1989, vývoj politického dění v ČSSR, otevření hraničních přechodů a výstavba a provoz jaderných elektráren na československém území.
Perspestive of the Austrian press on events in Czechoslovakia in the early 1990s
Keywords: Deník Neue Kronen Zeitung; Československá socialistická republika; Listopad 1989; JE Temelín; JE Jaslovské Bohunice.; Journal Neue Kronen Zeitung; Czechoslovak Socialist Republic; November 1989; Temelín Nuclear Power Station; Bohunice Nuclear Power Plant.