Zákon o ochraně osobních údajů a jeho dopad na policejní praxi - Soukupová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce podává základní přehled problematiky ochrany osobních údajů, zejména jejich získávání, zpracování a uchovávání v policejní praxi. Nezbytná část je věnována i způsobu jejich ochrany. Seznamuje proto se základními pojmy, významem ochrany osobních údajů a s právními předpisy, včetně interních norem Policie ČR vydaných k jejich aplikaci. Je určena i pro základní orientaci příslušníků a zaměstnanců Policie ČR v dané problematice.
Personal data protection act and its impact on police practice