E-learningový kurz užití počítačového algebraického systému ve výuce matematiky - Kandus, Václav (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce je věnována tématu počítačových algebraických systémů (CAS). Její první část analyzuje a porovnává volně dostupné CAS programy s přihlédnutím k perspektivě vývoje a vhodnosti použití dané aplikace studentem střední školy, popřípadě vysoké školy bakalářského stupně studia. Druhá část kvalifikační práce se věnuje teoretickým východiskům, ze kterých vychází praktická část, jež má za cíl navrhnout a realizovat jednotlivé komponenty kurzu včetně přípravy samotného prostředí, ve kterém kurz bude realizován. Poslední třetí část popisuje a odůvodňuje jednotlivé volby učiněné při návrhu a realizaci samotného e-learningového kurzu.
E-learning course of the use of computer algebra systems in mathematics education
Keywords: CAS; Maxima; wxMaxima; e-learning; e-learningový kurz; CAS; Maxima; wxMaxima; e-learning; e-learning course