Senioři - skupina ohrožená komerčním zneužíváním - Kylišová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá komerčním zneužíváním seniorů. Je v ní shrnuto a popsáno komerční zneužívání a nekalé obchodní praktiky. Senioři jsou zde popisováni z hledika možného rizika komerčního zneužívání. Práce se zabývá možnou sociální prací s touto rizikovou skupinou a možnostmi sociálního pracovníka. Snaží se o shrnutí toho, co může sociální pracovník udělat v rámci prevence a mírnění dopadů tohoto negativního jevu.
Elderly people - population endangered by commercial abuse
Keywords: rizikový senior; stáří; proces stárnutí; komerční zneužívání; předváděcí akce; sociální pracovník; právní ochrana; poradenství; aktivizace; prevence; endangered senior; maturity; commercial abusement; promotion meeting; welfare worker; legal protection; consulting; activation; prevention