Negativní aspekty životního stylu v armádě České republiky - Šolc, David (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je zaměřena na negativní aspekty životního stylu u příslušníků armády České republiky. V teoretické části jsou popsány obecné charakteristiky životního stylu a negativní aspekty životního stylu jako je např.: stres, drogy, alkohol, kouření a mezilidské vztahy na pracovišti. V praktické části formou systematizovaného dotazníku jsme se pokusili zjistit, v jaké míře působí negativní aspekty životního stylu na příslušníky AČR. Celkové množství respondentů bylo 100. Z toho 83 % mužů a 17 % žen. Jejich průměrný věk byl v rozmezí od 25 do 44 let. 70 % respondentů přesně ví, co pojmy bossing a mobbing znamenají, 30 % z nich mají představu, co pojmy znamenají, ale přesnými významy si nejsou jistí. Nikdo neodpověděl, že neví co si pod pojmy představit. U příslušníků AČR z mého výzkum je zřejmé, že nejvíce pohybová aktivita probíhá 3 - 4x týdně zde odpovědělo 40 % ze 100 dotazovaných. Na druhém místě se umístili respondenti, kteří pohybovou aktivitu vykonávají 1 2krát týdně a 5 6 krát procentuálně to je 30% v obou případech. Nikdo neodpověděl, že pohybovou aktivitu nevykonává vůbec a nikdo nevykonává pohybovou aktivitu 7 krát a vícekrát do týdne. Dále odpovědělo 30% respondentů ze 100 dotazovaných, že nekouří a kuřáci jim nevadí a 30 % odpovědělo, že nekouří a kuřáky nemohou vystát. 20 % respondentů jsou běžnými kuřáky a 20 % kouří příležitostně. Nikdo neodpověděl, že je silný kuřák a nikdo není vyléčený kuřák. 90 % respondentů, nevyzkoušelo a ani to neplánují vyzkoušet žádnou drogu. Pouhých 10 % odpovědělo, že s marihuanou nebo hašišem zkušenost mají.Všechny tyto výsledky byly zaznamenány do výsečových grafů.
Analysis of the negative aspects of the lifestyles of members of the Army of the Czech Republic
Keywords: stres; drogy; alkohol; kouření a mezilidské vztahy na pracovišti; stress; drugs; alcohol; smoking and relationships