Ukazatele predikce finanční tísně - Kratochvílová, Nicola (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem bakalářské práce jsou ukazatele predikce finanční tísně. První část práce vysvětluje důležité terminy, jako je finanční tíseň, nebo krize podniku a její fáze. Dále se přes krátce zmíněnou finanční analýzu dostává až k bankrotním a bonitním modelům. Praktická část práce se zabývá aplikací vybraných bankrotních a bonitních modelů na dvou vodárenských společnostech. Na základě dosažených výsledků je zhodnocena vypovídací schopnost těchto ukazatelů pro účely vybraných společností. Ta je srovnána s vypovídací schopností ukazatelů v provedených odborných studiích.
Indicators of Financial Distress Prediction
Keywords: finanční tíseň; krize; finanční analýza; bankrotní modely; bonitní modely; financial distress; crisis; financial analysis; bankruptcy models; creditworthy models