Život pacientů s inzulinovou pumpou. - Bučková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce, s názvem Život pacientů s inzulinovou pumpou, se zabývá jedním, celosvětově nejrozšířenějším, chronickým onemocněním, které postihuje všechny věkové kategorie obou pohlaví. Onemocnění pankreatu nebo-li diabetes mellitus, je jedna z nejstarších a nejsloţitějších onemocněné, které kdy lidstvo poznalo. Patří mezi choroby, které samy o sobě nebolí a nijak viditelně nekomplikují pacientovi ţivot. V dnešní době je u kaţdého desátého člověka diagnostikována cukrovka nebo mírně zvýšená hladina cukru v krvi.
The Life of Patients with Insulin Pump.
Keywords: Diabetes mellitus; Inzulín; Glykémie; Komplikace; Inzulínová pumpa; Inzulínová pera; Edukace; Sestra