Proměny partnerství, manželství a rodiny - Trůblová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá postoji veřejnosti k proměnám partnerství, manželství a rodiny. Teoretická část vysvětluje pojmy manželství a rodina a popisuje tradiční, moderní a postmoderní rodinu a její formy. Dále charakterizuje roli muže a ženy v rodině, dělbu práce mezi nimi a poukazuje na etické aspekty proměny dnešní rodiny. Praktická část se orientuje na zjištění, zda volba tradičního manželského svazku, moderního partnerství či postmoderních alternativ v soužití bude ovlivněna osobní zkušeností respondentů, jejich věkem a pohlavím
The changes of a partnership, marriage and family
The changes of a partnership, marriage and family
Keywords: partnerství; manželství; rodina; dělba práce; individualismus; svoboda; hodnoty.; partnership; marriage; family; work distribution; individualism; freedom; values.