Výkonnost v zemědělském podniku, její vliv a evidence v rámci regionu - Kurešová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je analyzovat možnosti hodnocení výkonnosti vybraného zemědělského podniku v Jihočeském kraji s ohledem na specifika zemědělství. Dalším cílem bylo zjistit, jak se výsledky zemědělských podniků promítají do sledování hodnocení produkce odvětví (CZ - NACE) v rámci regionu NUTS3 a případně upozornit na možná problematická místa při tomto sledování.
The productivity of the agricultural company, its impact and evidence within the region
Keywords: výkonnost; zemědělství; finanční analýza; produktivita práce; přidaná hodnota; efficiency; agriculture; financial analysis; labor productivity; value added