Doplnění krajinné problematiky do dokumentu Politika územního rozvoje, na základě porovnání krajinného plánování v České republice a Velké Británii - Vítek, Libor (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce hodnotí a porovnává přístup řešení prostorových problémů krajiny mezi vybranými dokumenty České republiky a Velké Británie. Je orientována na český politický dokument Politika územního rozvoje (2008 - 2012) a jemu podobně postavené dokumenty Velké Británie. Dílčími cíli práce bylo vyhledat dokumenty plánování v České republice a ve Velké Británii, prozkoumat a popsat plánovací hierarchie obou zemí a následně porovnat odpovídající dokumenty podle stupně pozornosti, kterou věnují definovaným prostorovým problémům krajiny. Hlavním cílem bylo stanovit slabá místa v řešení problematiky krajiny v dokumentu Politika územního rozvoje a navrhnout jejich začlenění pro aktualizaci dokumentu v roce 2012.
Complement landscape problems in document Politika územního rozvoje on the basis compare landscape problems in Czech republic and Great Britain
Keywords: Politika územního rozvoje; krajinné plánování; krajina; územní plánování; Politika územního rozvoje; Landscape planning; country-side; town and country planning