Zařízení pro měření kontaktního úhlu - Plematl, Michal (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce popisuje vývoj zařízení pro automatizované měření kontaktního úhlu kapalin s možností zaznamenávat kontaktní poloměr při schnutí roztoků a suspenzí. Práce se zabývá jednak návrhem a vývojem zařízení z hlediska hardware a software jednak jeho použitím pro měření povrchových vlastností tenkých vrstev.
A device for measuring the contact angle