Prostředí cestovního ruchu - Pacovsko - Šímová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá prostředím cestovního ruchu na Pacovsku. Věnuje se posouzení možností a současného stavu využití regionu ''Pacovsko'' aktivitami cestovního ruchu. V práci je uvedena stručná charakteristika vybraného prostoru na základě metodiky teritoriálního modelu cestovního ruchu. Tato práce odpovídá na otázky odkud návštěvníci pochází, jaké aktivity v dané oblasti provozují. Práce posuzuje strukturu rekreačních aktivit, vliv sociálního statutu na provozované aktivity, zjišťuje a posuzuje konflikty, které vznikají při využívání rekreačního prostoru aktivitami cestovního ruchu. Preference návštěvníků byly zjišťovány pomocí dotazníkového šetření. Na základě zjištěných údajů z dotazníkového šetření byly vytvořeny možné potenciální návrhy, které by mohly vést ke zvýšení návštěvnosti oblasti. Text této práce je doplněn tabulkami, grafy a přílohami.
Environment of Tourism - Pacovsko
Keywords: Pacovsko; prostředí cestovního ruchu; rekreační aktivity; preference návštěvníků; struktura navštěvovaných míst regionu.; Pacovsko; environment of tourism; activities; preferences of tourists; structure of visit rate places.