Obsahová analýza webových stránek a hlasová syntéza - Hiess, Radek (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce řeší návrh metodiky pro zpracování obsahu webové stránky a řečovou syntézu získané informace. Zaměřuje se na analýzu klíčových slov v textu pomocí služeb Microsoft Cognitive Services, IBM Watson a Amazon Comprehend, sumarizaci textu s využitím modelu neuronové sítě BERT a klasifikaci obrazu službou Microsoft Computer Vision. Vytvořená metodika je implementována v pilotní aplikaci. Prostřednictvím této aplikace je následně otestována. Na závěr je metodika vyhodnocena na základě komparace s jinými službami pomocí dotazníkového šetření a metrikami ROUGE.
Websites content analysis and speech synthesis