Vyhodnocení masné užitkovosti vybraného chovu burské kozy - Kahounová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2012)
Chov koz je velmi vhodným zemědělským odvětvím do horských a podhorských oblastí. V posledních letech je stále oblíbenější. Nespornou výhodou chovu burských koz je údržba krajiny formou vypásání pozemku i v těžko dostupných lokalitách a likvidace náletových křovinných porostů. Bakalářská práce se zabývá vyhodnocením masné užitkovosti vybraného chovu burských koz. Cílem práce je, na základě vedené evidence z minulých let, zhodnocení přírůstků a reprodukčních ukazatelů. Závěrem lze nalézt doporučené opatření vedoucí ke zlepšení ekonomiky sledované farmy.
Evaluation of meat production in selected breeding of boer goats
Vyhodnocení masné užitkovosti vybraného chovu burské kozy
Keywords: chov koz; masná užitkovost; reprodukce; goats breeding; meat efficiency; reproduction