Účetní data v řízení podniku ve vazbě na kvalitu managementu - Škrdletová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit vliv kvality účetních dat na kvalitu managementu a následně zhodnotit etické a psychologické aspekty. V teoretické části je přehled výkazů účetní závěrky a etika. Je zde popsán trojúhleník podvodu a dále Coso model vnitřní kontroly. Praktická část obsahuje analýzu vnitřního kontrolního systému společnosti. Vnitřní kontrolní systém se skládá z pěti složek: kontrolní prostředí, hodnocení rizik, kontrolní činnosti, informační a komunikační systém, monitorig. Dalším krokem v práci je hodnocení psychologických aspektů z pohledu trojúhelníku podvodu. Na závěr práce jsou uvedena doporučení pro management, a to návrh směrnice a návrh etického kodexu.
Accounting data in business management in relation to quality management.
Keywords: interní kontrola; směrnice; etika; podvod; internal control; directive; ethics; fraud