Anglická výslovnost u dětí na 2. stupni ZŠ - Šimůnková, Radka (Jihočeská univerzita, 2010)
Tématem diplomové práce je výslovnost dětí 2. stupně základní školy. Teoretická část pojednává o cílech výuky výslovnosti. V této části jsem řešila odpověď na otázky, do jaké míry je výslovnost důležitá a zda-li se dá ovlivnit procesem učení.Dále jsem se mimo jiné podrobněji věnovala rozdílům ve výslovnosti mezi anglickými a českými hláskami a typickými chybami českých mluvčí. Praktická část metodou výzkumu zachycuje a analyzuje chyby v anglické výslovnosti u dětí, které právě přešly na 2. stupeň základní školy.Následně jsem navrhla několik cvičení na odstranění některých zjištěných chyb, tato cvičení jsem také prakticky ověřila ve školní praxi a jejich výsledky shrnula v závěrečné reflexi.
English Pronunciation of Middle School Children
Keywords: Výslovnost; základní škola; chyby ve výslovnosti; samohláska; souhláska; Pronunciation; middle school; pronunciation mistakes; vowel; consonant