Užití nových technologií při výuce matematiky na základních a středních školách - Bumbálek, Roman (Jihočeská univerzita, 2016)
S moderními informačními technologiemi se setkáváme každý den. Slouží k pomoci v práci, k zábavě, ale mají také velký potenciál pro využití ve vzdělávání. Tato práce se zabývá jejich vhodnou aplikací do výuky matematiky, na tematiku goniometrických funkcí. Cílem je vytvořit konstrukce, které by potenciál moderních technologií co nejlépe využily. Pro řešení problematiky byl vybrán program GeoGebra pro možnost tvorby dynamických konstrukcí a pro další nesporné výhody, zmíněné dále v práci. K vytvořeným konstrukcím jsou přidány podrobné návody, jak je lze sestrojit. Práce je také doplněna řešenými úlohami a pracovními listy, zaměřenými na aplikaci goniometrických funkcí do reálných situací.
The use of new technologies in teaching mathematics
Keywords: dynamické konstrukce; GeoGebra; goniometrické funkce; moderní technologie; pracovní listy; vzdělávání; dynamic structures; education; GeoGebra; modern technology; trigonometric functions; worksheets