MULTIMEDIÁLNÍ POMŮCKA PRO VÝUKU MÍSTNÍHO REGIONU VOTIC NA DRUHÉM STUPNI ZÁKLADNÍ ŠKOLY - Veverková, Natálie (Jihočeská univerzita, 2022)
Předložená diplomová práce se zabývá tvorbou multimediální pomůcky pro výuku místního regionu Votic na 2. stupni základní školy. Místní region by měl být nedílnou součástí dnešní výuky, stejně jako moderní technologie. Práce obě tato témata spojuje. V teoreticko-metodologických východiscích se zabývá konceptem regionu, učebními pomůckami a jejich moderními formami ve výuce, následně řeší geografickou charakteristiku obce Votice, metodiku tvorby Multimediální pomůcky pro výuku místního regionu Votic a na závěr představuje samotnou pomůcku, jejíž hlavní část je vytvořena v online podobě pomocí aplikace Weby Google a je dostupná na adrese https://sites.google.com/view/poznej-votice/menu.
Multimedia tool for teaching Year 5 through to Year 9 of primary schoola about the local Votice region
Keywords: místní region; učební pomůcka; moderní technologie; multimediální výuka; výuka zeměpisu; Votice; local region; teaching aid; modern technologies; multimedial education; geography teaching; Votice