Europaregion Donau-Moldau in Sicht der Literatur - Šetek, Daniel (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce analyzuje region Dunaj-Vltava. Věnuje se všeobecné geografické deskripci oblasti, ale také pozorování místa pomocí literatury. Práce vysvětluje možnosti pojetí krajiny v literatuře a v další části dává ukázky románu "Witiko" který napsal rakouský spisovatel Adalbert Stifter. Právě putovoní hlavního hrdiny vystihuje nejlépe situaci, ve které se oblast dříve nacházela. Analýza také spočívá nejen v nahlédnutí na aktuální demografické údaje jednotlivých zemí, ale zahrnuje i historický vývoj v regionu.
European region Danube-Vltava with literatury insight
Evropský region Dunaj-Vltava pohledem literatury
Keywords: Evropský region Dunaj-Vltava; literatura; prostor; Adalbert Stifter; Witiko; krajina; Europaregion Danube-Vltava; literature; area; Adalbert Stifter; Witiko; landscape