Johann Wolfgang Goethe, Faust - Mihalíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce je pod názvem Johann Wolfgang Goethe, Faust a má formu teoreticko-praktickou, přičemž je rozdělena na tři části. Teoretická část se zabývá především rozborem díla Faust od Johanna Wolfganga Goetha, dále jsou zde shrnuty v obecné rovině život a osobnost autora. Praktická část se věnuje knižnímu designu a ilustracím k tomuto dílu. Třetí didaktická část vytváří na základě poznatků z teoretické a praktické části podklady pro hodinu výtvarné výchovy v rámci didaktické odbornosti.
Johann Wolfgang Goethe, Faust
Keywords: Johann Wolfgang Goethe; Faust; kniha; obálka; ilustrace; Johann Wolfgang Goethe; Faust; book; book cover; illustrations