Porovnání teplotně vlhkostního indexu v odlišných stájových objektech pro chov skotu - Moulis, Petr (Jihočeská univerzita, 2022)
Téma bakalářské práce se zabývá problematikou mikroklima ve stáji, přičemž teplota či vlhkost vzduchu jakož to jednotlivá veličina nikterak nevypovídá o tepelné pohodě zvířat, proto je k tomu určen teplotně-vlhkostní index, který po naměření hodnot tep-loty a vlhkosti vzduchu po upravení podle rovnice vypoví určité informace o tepelném stresu zvířat. Měření hodnot teploty a vlhkosti vzduchu probíhalo od 1.1.2022 do 31.3.2022, které proběhlo na farmě Moulis. Následně proběhlo vyhodnocení měřených výsledků pomocí grafů, které znázorňují průběh teploty a vlhkosti vzduchu společně s teplotně-vlhkostním indexem.
Comparison of temperature and humidity index in different stable buildings for cattle breeding
Keywords: Mikroklima ve stáji; teplota vzduchu ve stáji; vlhkost vzduchu ve stáji; teplotně-vlhkostní index; welfare; skot; Microclimate in the stable; air temperature in the stable; humidity in the stable; temperature-humidity index; welfare; cattle