Společenstva vážek (Odonata) vybraných lokalit Benešovska - Říhová, Radka (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této bakalářské práce bylo zmapování výskytu vážek (Odonata) na vybraných lokalitách v okolí obcí Heřmaničky, Velké Heřmanice a Mrákotice na Benešovsku. Tato bakalářská práce je založena na předem provedeném terénním výzkumu (odchyt a pozorování vážek). Dalším cílem této bakalářské práce bylo zkoumání přírodních poměrů na osmi předem vybraných lokalitách Benešovska, porovnání lokalit mezi sebou na základě environmentálních charakteristik a zjištění přítomnosti společenstev vážek. Navrženo bylo i didaktické využití ve výuce na základních školách.
Communities of dragonflies (Odonata) of selected localities around Benešovsko
Keywords: vážky; Odonata; lokalita; larvy; imaga; dragonflies; Odonata; locality; larvae; imaga