Výtvarné intervence ve veřejném prostoru a jejich edukační potenciál - Davidová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2019)
Předložená teoretická diplomová práce se zabývá vybranými uměleckými aktivitami ve veřejném prostoru a nastiňuje jejich edukační využití u žáků základních škol a studentů středních škol. Za tímto účelem jsou nejprve objasněny umělecké směry a pojmy vztahující se k umění ve veřejném prostoru, na které navazuje problematika edukace výtvarné výchovy v současnosti. Práci zakončuje analýza třech soudobých uměleckých aktivit, jež proběhly ve veřejném prostoru v tuzemském prostředí.
Art interventions in public space and their educational potential
Keywords: umění ve veřejném prostoru; dimenze edukace; sociální aspekt; komunikační aspekt; kontroverze; Jan Šépka; Kateřina Šedá; David Černý; art in public space; dimension of education; social aspect; communication aspect; controversy; Jan Šépka; Kateřina Šedá; David Černý