Zdravotní stav a životní styl osamělých žen starších 60 let. - Nejedlá, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na zjištění zdravotního stavu a životního stylu osamělých žen po šedesátém roce věku. Teoretická část charakterizuje stáří a stárnutí, zdravotní stav, osamělost, bydlení seniorů, mezigenerační vztahy, ageismus a chudobu. Praktická část obsahuje kvantitativní výzkum, kde jsou výše uvedené aspekty vzájemně komparovány mezi ženami stejného věku žijícími s manželem či partnerem a mezi ženami žijícími bez partnera. Cílem této práce je zjistit, jak se cítí a jaký je zdravotní stav osamělých žen po šedesátém roku věku, jaký je jejich životní styl a jakým způsobem tráví volný čas.
Health condition and lifestyle of discoverts women over 60 years
Keywords: stáří; osamělost; zdravotní stav; životní styl; rodina; mezigenerační vztahy; ageismus; chudoba; old age; loneliness; the health; lifestyle; family; intergenerational relations; ageism; poverty