Suicidalita u dětí - Jelínková, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá charakteristikou sebevražedného chování u dětí a mladistvých. Má pouze teoretickou část, ve které charakterizuji věkové období dětí a adolescentů s přihlédnutím ke specifickým zvláštnostem. Dále popisuje formy, příčiny, způsoby a rizikové faktory sebevražedného jednání. V dalších kapitolách se věnuji diagnostice a léčbě sebevražednosti u dětí a mladistvých, prevenci suicidálního jednání dětí a mladistvých. Poslední kapitola se zabývá statistickými údaji, které jsou dostupné díky Českému statistickému úřadu.
Suicidality in children
Keywords: sebevražda; rizikové faktory; dětské období; adolescence; příčiny; suicidální pokusy; léčba; statistiky; suicide; risk factors; child age; adolescence; reasons; suicidal attempts; treatment; statistics