Návrh plánu společných ve zvolené lokalitě - Šmitmajerová, Klára (Jihočeská univerzita, 2018)
Nejlepším nástrojem pro navracení kvalitnějšího životního prostředí a hodnot, které byly v minulosti potlačeny nebo zničeny, jsou právě pozemkové úpravy. Nejvhodnější jsou komplexní pozemkové úpravy, které řeší území z širšího hlediska. Účelem diplomové práce je návrh jedné z částí komplexních pozemkových úprav, a to plánu společných zařízení ve zvolené lokalitě. Zájmovým územím je obec Ločenice, která se nachází v Jihočeském kraji. Smyslem diplomové práce je vyhodnocení a charakteristika katastrálního území v rámci na protierozní opatření pro ochranu zemědělského půdního fondu, opatření sloužící ke zpřístupnění pozemků, opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí a vodohospodářské opatření. Výsledky jsou zpracovány v textové a mapové podobě, které byli realizovány pomocí programu ArcMap 10.2.
Proposal of common facilities plan in selected area
Keywords: Pozemkové úprava; plán společných zařízení; eroze; územní systém ekologické stability; cestní síť; Land consolidation; plan of common facilities; erosion; territorial system of ecological stability; road network