Využití biologické ochrany při pěstování ovsa - Šimková, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Při ošetření ovsa byla použita jako bioagens houba Trichoderma harzianum. Houba, která působí antagonisticky proti houbám způsobujícím onemocnění na obilí. Byla aplikována ve dvou dávkách na parcelky s pluchatým ovsem o rozměru 8m2. Odrůdy pěstovaného ovsa byly Neklan a Atego. První aplikace houby proběhla krátce po vzejití ovsa společně s granulovaným hnojivem NPK 11-7-7 (v roce 2005) a NPK 15-10-10 (v roce 2006), druhá aplikace byla pak provedena ve formě postřiku Supresivitem S2. Porost byl sklizen upravenou sklízecí mlátičkou a z výmlatu byly odebrány vzorky k další analýze. Závěrečné vyhodnocení proběhlo ve VÚRV Ruzyně.
Employment of biological protection at oats growing
Keywords: oves; biologická ochrana; Trichoderma spp.; Fusarium spp.; výnosové charakteristiky; oat; biological control; Trichoderma spp.; Fusarium spp.; yield characterizations