Trestně právní aspekty vyplývající ze sportovní činnosti - Mařík, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Podstatou této bakalářské práce je nastínit, popsat a analyzovat určité právní aspekty vztahující se ke sportu, konkrétně zpracování manuálu pro pracovníky zabývající se vedením mládeže na úseku sportu (trenér, vedoucí družstva, rozhodčí, vedoucí kroužků) a stanovení základních znalostí týkajících se jednotlivých právních odvětví, která mají vztah ke sportu a tento okruh lidí seznámit s jednotlivými paragrafovými ustanoveními trestního práva, jež mohou být k takovým případům vztahována a aplikována.
Criminal law aspects of sport activities
Keywords: Sport; právo; trestně právní aspekty; sportovní úrazy; okolnosti vylučující protiprávnost