Specifika účetnictví nestátních neziskových organizací - Brůnová, Martina (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zaměřuje na neziskové organizace, způsoby financování jejich činnosti a na účtování vybraných zdrojů financování, tj. darů a dotací. Dále se věnuje srovnání účtování těchto zdrojů financování v státní a nestátní neziskové organizaci a vyhodnocení rozdílů.
Specifics of Accounting in Terms of Nongovernmental Organizations
Keywords: nezisková organizace; dotace; dary; financování; projekt; non-profit organization; grants; gifts; funding; project