3D vizualiazace a deep learning v mapách Stabilního katastru Čech - Bláha, Milan (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce s názvem "3D vizualizace a deep learning v mapách Stabilního katastru Čech" se věnuje několika cílům. Prvním cílem je seznámení se stabilním katastrem a deep learningem. U těchto termínů je představena jejich charakteristika, význam a další náležitosti. Dalším cílem je představení charakteristiky sledovaného území. Zde řeší jeho základní charakteristiku, historický vývoj, fyzickogeografickou stránku, obyvatelstvo, sídla a vybranou obec. Dále představuje pracovní postup při tvorbě praktické části. V praktické části popisuje vyhotovené 2D a 3D vizualizace vybrané části obce Nové Vsi u Klikova, které jsou vytvořené na základě originálních map stabilního katastru z roku 1827. Zmíněné vizualizace jsou vytvořené v programu ArcGIS Pro. Dále v praktické části tato práce poukazuje na možné využití těchto vizualizací, map stabilního katastru a deep learningu v praxi.
3D Visualization and Deep Learning in Maps of the Stable Cadastre of Bohemia
Keywords: 3D; vizualizace; 2D vizualizace; 3D vizualizace; GIS; ArcGIS Pro; stabilní katastr; deep learning; 3D; visualization; 2D visualization; 3D visualization; GIS; ArcGIS Pro; stable cadastre; deep learning