Problematika zdravých vrstevnických vztahů v rámci/kontextu společného vzdělávání na druhém stupni ZŠ - Amortová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vrstevnických vztahů v rámci společného vzdělávání ? inkluzi, na druhém stupni základní školy. Školní prostředí je velmi důležitý a významný činitel, který pomáhá při přechodu z dětské závislosti na dospělých a vede k samostatnosti a odpovědnosti. Významným článkem a součástí je zde třídní učitel a spolužáci, kteří společně utváří klima třídy i klima školy. Nedílnou součástí je i asistent pedagoga. Cílem mé práce je přiblížit situace, jak se cítí žák v období pubescence ve školním prostředí a v kolektivu, jenž má diagnostikovanou lehkou mozkovou poruchou a jakým způsobem ho vnímají jeho vrstevníci.
Healthy peer relationships within the context of inclusive education at the second stage of primary school
Keywords: vrstevnické vztahy; společné vzdělávání; vztahy učitel ? žák; inkluze; skupina; třídní klima; asistent pedagoga.; relationships between classmates; common education; relationships teacher ? pupil; inclusion; group; class climate; assistant of the teacher.