Syndrom vyhoření - edukační model zdravotní profylaxe - Bláhová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce odpovídá na otázku: Co je to syndrom vyhoření? Úvodní část je věnována představení základních charakteristik tohoto syndromu a dosavadních zkušeností s jeho průběhem a důsledky. Dále charakterizuje specifika žen ve středním věku a zabývá se odolností vůči stresu a syndromu vyhoření. Na základě získaných výsledků a porovnání dochází k závěru, že tato strategie může být úspěšným řešením k zlepšení stavu vyhořelých žen, pedagogických pracovnic. Poukazuje na nedostatečnou informovanost žen, o účinných technikách boji proti syndromu vyhoření a důležitosti a aktuálnosti se tomuto tématu dále věnovat.
The burn-out syndrom - educational model of health prophylaxis
Keywords: syndrom vyhoření; edukace; zdravotní profylaxe; zdraví; střední věk; krize; stres; deprese; ženy; burn-out syndrome; educationalists; health prophylaxis; health; mid-age; crisis; stress; depression; women