Vyhodnocení hlukové zátěže v malokapacitních chovech prasat. - Lenc, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá vyhodnocením hlukové zátěže v malokapacitních chovech prasat. Cílem je měřit hlukové zatížení v prostorách vepřína a v jeho okolí, během pracovních procesů. Naměřené hodnoty zpracovat, vyhodnotit minima, maxima a ekvivalentní hladiny hluku. Následně porovnat s platnými hygienickými normami a v případě překročení hygienického limitu, navrhnout opatření vedoucí ke zlepšení stavu.
Evaluation noise level in small capacity breeding of pigs
Keywords: Hluk; zvuk; sluch; uši; decibel; měřící technika; ekvivalentní hladina akustického tlaku; norma a limit hluku; Dobřejovice; Markvartice; vepřín; prase.; Noise; sound; hearing; ears; decibel; gauging technology; equivalent sound pressure level; norm and limit of noise; Dobrejovice; Markvartice; pig farm; pig.