Genetická analýza chlorofylid reduktázy u aerobních anoxygenních fototrofů - Bendová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této práce byl návrh specifickými primery pro gen bchY chlorofylid reduktázy biosyntetické dráhy bakteriochlorofylu a a použití tohoto genu jako molekulárního markeru pro detekci aerobních anoxygenních fototrofů a pro fylogenetickou analýzu vybraných izolovaných kmenů AAP a mikrobiálního společenstva vybraných lokalit.
Genetic analysis of chlorophylid reductase in aerobic anoxygenic phototrophs
Keywords: chlorofylid reduktáza; aerobní anoxygenní fototrofové; gen bchY; chlorophyllid reductase; aerobic anoxygenic phototrophs; gene bchY