Dynamika mikrobiomů nejvýznamnějších přenašečů T. cruzi na území Spojených států amerických (podčeleď Triatominae). - Škochová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Dynamika mikrobiomů nejvýznamnějších přenašečů T. cruzi byla studována na dvou odlišných skupinách vzorků. První skupinu představovaly laboratorní kolonie druhu Rhodnius prolixus, na kterých byla sledována dynamika mikrobiomu v závislosti na metabolismu. Druhá skupina byla tvořena vzorky 5 druhů volně žijících triatominů, které pocházely z Arizony a Texasu. Na těchto vzorcích byla sledována dynamika mikrobiomu v průběhu ontogeneze, a také vliv přítomnosti parazita T. cruzi na vlastnosti mikrobiomu.
Microbiome dynamics of T. cruzi vectors in the US (subfamily Triatominae)
Keywords: Triatominae; mikrobiomy; T. cruzi; Triatominae; microbiomes; T. cruzi